Projekti

Uređenje Trga kralja Tomislava

07/11/16 

Uređenje Trga kralja Tomislava na Verudi jedan je od najznačajnijih projekata u Gradu Puli kojim će se stanovnicima Verude i šire okolice osigurati estetski moderan, funkcionalana i uređen prostor u potpunosti opremljen komunalnom infrastrukturom. Radovi na uređenju Trga s rekonstrukcijom dijela Palladiove ulice s infrastrukturom, rekonstrukcijom vodovodne mreže i rekonstruckojom mješovite kanalizacijske mreže započeli su početkom studenog 2016. godine, od strane izvođača Cesta d.o.o. i Dulex d.o.o..

Radovi na uređenju Trga kralja Tomislava, prema glavnom projektu te izrađenom izvedbenom projektu, obuhvaćaju parterno i krajobrazno uređenje površine trga s pratećim sadržajima, izgradnju parkirališta s pripadajućim pristupima, odvodnju oborinskih voda trga s kišnim vrtovima, prelaganje plinske mreže, izvođenje elektroinstalacije s javnom rasvjetom te radove na izgradnji elektroničke komunikacijske infrastrukture. Osim toga, rekonstruirat će se prometne površine u Palladiovoj ulici, izgraditi oborinska odvodnja, javna rasvjeta, elektronička komunikacijska infrastruktura te će se rekonstruirati vodovodna i kanalizacijska mreža u spomenutoj ulici i na području trga.

Radovi se planiraju okončati do početka turističke sezone 2017. godine a ukupna vrijednost investicije, u kojoj sudjeluju Grad Pula, Vodovod Pula d.o.o. i Pragrande d.o.o., iznosi nešto više od 24,2 milijuna kuna s PDV-om.

Podsjetimo u sklopu pripremnih radova za uređenje trga, Grad Pula u suradnji s Društvom arhitekata Istre (DAI-SAI), raspisao je javni natječaj za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja Trga kralja Tomislava te je proveo anketu među stanovnicima koji gravitiraju tom području kako bi što veći broj stanovnika aktivno uključili u odlučivanje i oblikovanje prostora. Naime, Grad Pula putem radne skupine za pripremu natječaja proveo je anketni upitnik o stanju prostora, njegovim korisnicima te njihovim željama, zahtjevima i očekivanjima, a dobiveni rezultati uvršteni su razmotreni, ocijenjeni i u skladu s mogućnostima uvršteni u natječajnu dokumentaciju.

Prvu nagradu za uređenje Trg kralja Tomislava ocjenjivački sud dodijelio je Studiju BF, iza kojeg stoji autorski tim Zoran Boševski, Boris Fiolić, Petra Galić, Željko Golubić i Janko Vekić.

Trg Kralja Tomislava zažjet će u svom punom sjaju, s modernom komunalnom infrastrukturom, zelenim površinama, dječjem igralištem, uređenim prometom i ostalim javnim sadržajima i s punim će pravom opravdati veličinu imena koje nosi.

Rezultati natječaja za uređenje Trga kralja Tomislava u Puli

Više o tome:

7. studeni 2016. - Započelo uređenje Trga kralja Tomislava na Verudi

31.10.2016. - Uvođenje u posao izvođača radova uređenja Trga kralja Tomislava na Verudi

9. rujan 2016. - Objavljen javni poziv za izvođenje radova na uređenju Trga kralja Tomislava na Verudi

15. siječnja 2015. - Objavljen Proračun u malom za 2015.

23. lipnja 2014. - Dodatni radovi radi uređenja Trga kralja Tomislava

3. listopada 2013. - Predstavljena rješenja uređenja Trga kralja Tomislava

10. rujna 2013 . - Odabrano urbanističko-arhitektonsko rješenje uređenja Trga kralja Tomislava

17. kolovoza 2012. - Anketni upitnik za uređenje Trga kralja TomislavaNova usluga grada Pule za sve građane - interaktivna vizualizacija gradskog proračuna.

Više

nema novosti u popisu.