Projekti

Uređenje gradskih fasada - "Dolcevita"

20/09/10 

Pula je grad bogate povijesne i spomeničke baštine čija stara gradska jezgra obiluje vrijednim građevinama od kojih su mnoge nagrizene zubom vremena. Kako bismo osvježili izgled staroga grada i odjenuli mu novo, živopisno ruho, potrebno je krenuti u sustavnu obnovu brojnih gradskih fasada, stoga je Grad Pula pokrenuo projekt uređenja gradskih fasada – „Dolcevita“.

Grad Pula i u 2015. godini nastavlja sa „Dolcevitom“ projektom uređenja i uljepšavanja gradskih fasada te povećanja energetske učinkovitosti za što će izdvojiti značajna sredstva. Od sada se svi zainteresirani građani mogu prijaviti na Javni poziv koji će biti otvoren cijele godine. Novina je da se od ove godine sufinanciraju sanacije i obnove pročelja i krovova građevina s područja cijelog grada, a ne samo užeg centra. Ovom novom Odlukom Grad otvara mogućnost da se na natječaj za sanaciju i obnovu pročelja i krovova građevina mogu javiti svi zainteresirani građani jer je Gradu prvenstveno cilj da se maksimalno iskoriste poticajna sredstva koja su ujedno i bespovratna. Sufinanciraju se radovi građevina razvrstanih u tri skupine: građevine pojedinačno registrirane kao kulturno dobro, građevine valorizirane kategorijama 0, 1, 2, 3, 4, i 5, a koje nisu dio zaštićene kulturno-povijesne cjeline grada Pule te ostale građevine-obiteljske kuće i višestambene zgrade na području Pule.

Kako bi se pridonijelo povećanju vrijednosti obnovljenih građevina posebna pažnja pridati će se energetskoj učinkovitosti, odnosno radovima i korištenju materijala koji za cilj imaju povećanje energentske učinkovitosti na zgradama i obiteljskim kućama. Tako se kroz projekt planira postavljanje toplinske izolacije i zamjena vanjske stolarije.

Ovim projektom žele se stvoriti preduvjeti za poboljšanje kvalitete življenja naših sugrađana te privlačnost grada kao turističke destinacije. Sufinanciranjem Programa namjerava se intenzivirati interes građana za sanaciju i obnovu pročelja i krovova čime se želi pridonijeti povećanju spomeničke vrijednosti obnovljenih građevina na području zaštićene kulturno-povijesne cjeline grada Pule.

Grad Pula sufinancira:

·do 50% troškova izvedbe radova na obnovi pročelja i krovova, ali ne više od 50.000,00 kuna 
·do 100% troškova izvedbe konzervatorsko – restauratorskih istraživanja i radova na obnovi povijesnih detalja
·do 50% troškova izrade projektne dokumentacije, ali ne više od 4.000,00 kuna 
·do 50% troškova izrade energetskog pregleda i energetskog certifikata građevine, ali ne više od 4.000,00 kuna

Što treba učiniti?

Potrebno je dostaviti potpisan i cjelovito popunjen Prijavni obrazac zajedno sa popratnim prilozima u Pisarnicu Grada Pule (Stara tržnica 1, 52100 Pula). Rok za dostavu prijava počinje danom objave Javnog poziva, a traje do iskorištenja proračunskih sredstava. Cjeloviti tekst Javnog poziva kao i sve dodatne informacije o Projektu možete pronaći na službenim stranicama Grada Pule www.pula. hr, u Pisarnici Grada Pule te na oglasnoj ploči Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu.

Dodatne informacije o projektu možete zatražiti upitom na e-mail adresu: dolcevita(at)pula.hr


Više informacija:

20. veljače 2015. - Grad Pula krenuo sa sa sufinanciranjem obnove fasada i krovova

20. veljače 2015. - Javni poziv za sufinanciranje u sklopu projekta "Dolcevita"

19. veljače 2014. - U nastavku Dolcevite uređenje pročelja zgrade na Forumu 11

27. studenog 2013. - Pulu krasi još jedno obnovljeno pročelje

4. listopada 2013. - Krenula obnova još jednog pročelja u sklopu Dolcevite

9. srpnja 2013. - „Dolcevita“: Krenula obnova još jednog pročelja

4. lipnja 2013. - U sklopu Dolcevite započeli radovi na zgradi Držićeva 2/Sergijevaca 36

30. travnja 2013. - Krenuli radovi na Usponu Sv. Rok/Kandlerova 20

27. veljače 2012. - U sklopu Dolcevite obnovljeno još jedno pročelje

11.01.2012. godine
Javni poziv za korištenje dijela sredstava spomeničke rente i ostalih prihoda Proračuna Grada Pule namjenjenih sufinanciranju provođenja zahvata sanacije i obnove pročelja i krovova

16.11.2011. godine - Započeli radovi na trećoj lokaciji Dolcevite

11.11.2011. godine - Dolcevita: Kreću radovi na uređenju pročelja na trećoj lokaciji! 

07.04.2011. godine
Objavljena je Obavijest o izmjeni i dopuni Javnog poziva za korištenje dijela sredstava spomeničke rente i ostalih prihoda Proračuna Grada Pule namijenjenih sufinanciranju provođenja zahvata sanacije i obnove pročelja i krovova

21.01.2011. godine
Objavljen je Javni poziv za korištenje dijela sredstava spomeničke rente i ostalih prihoda Proračuna Grada Pule namijenjenih sufinanciranju provođenja zahvata sanacije i obnove pročelja i krovova, s rokom prijave od 60 dana, odnosno do dana 21.03.2011. godine. 

29.10.2010. -  Projekt „Dolcevita“ - utvrđena Lista prioriteta

 Nova usluga grada Pule za sve građane - interaktivna vizualizacija gradskog proračuna.

Više

nema novosti u popisu.