Gradska knjižnica i čitaonica Pula

KONTAKT:
Adresa:
Ulica Svetog Ivana 1, 52100 Pula
Telefon:
052/ 300-400
Fax: 052/ 300-403
E-mail: muc(at)gkc-pula.hr
Web: www.gkc-pula.hr

Ravnatelj: Nela Načinović, prof.
Godina osnutka: 10. prosinca 1957.
Broj zaposlenih: 22

KRATKI OPIS DJELATNOSTI:

Gradska knjižnica i čitaonica Pula je najveća javna knjižnica narodnog tipa u Istarskoj županiji. Knjižnica je informacijsko i kulturno središte grada Pule, središnja knjižnica za talijansku narodnost u RH i županijska matična knjižnica.

Namijenjena je svim dobnim skupinama, a cjelokupni knjižnični fond – lijepa književnost (za djecu i odrasle), znanstvena i znanstveno popularna literatura u slobodnom je pristupu i veći dio knjiga moguće je posuditi izvan knjižnice. Pretraživanje fonda moguće je kroz klasične kataloge i e-katalog. Članovima je na raspolaganju posudbeno-informacijski odjel, čitaonica dnevnog tiska, odjel knjiga za odrasle, odjel knjiga za djecu i mladež, info-polica i info-kiosk, studijski odjel sa studijskom čitaonicom, odjel knjiga na stranim jezicima, zavičajna zbirka, igraonica, maštaonica, multimedija, kutak za roditelje, čakaviana.

Književni susreti, tribine, radionice, edukacije, međuknjižnična i međunarodna suradnja uobičajene su aktivnosti svih ogranaka: Središnje knjižnice, Dječje knjižnice, Knjižnice Veruda, Knjižnice Vodnjan, Knjižnice Žminj.

Nova usluga grada Pule za sve građane - interaktivna vizualizacija gradskog proračuna.

Više

nema novosti u popisu.