3. dječji pjevački festival „Pula pjeva“

Dječji pjevački festival „Pula pjeva“ nastavlja se treću godinu zaredom, a prijave za audicije započinju u ponedjeljak, 1. veljače te će trajati do 25. veljače 2016. godine. Svi zainteresirani svoj popunjeni obrazac Prijavnice mogu poslati na e-mail: djecjifestival@pula.hr.

Audicije će se održati u dvorani Društva „Naša djeca“ (Radićeva 22) u petak, 26. veljače 2016. u 17.00 sati za učenike od V. do VIII. razreda osnovnih škola te u subotu, 27. veljače 2016 u 10.00 sati za učenike od I. do IV. razreda osnovnih škola, a od 11. 30 sati nadalje za učenike srednjih škola.

Naime, projekt pjevačkog festivala pokrenut je još 2014. godine s ciljem da se kod djece potakne kreativnost, pretvori u umjetnički izričaj te na takav način utječe na samopouzdanje, samopoštovanje i afirmaciju pojedinca u društvu. Ovim festivalom dodatno se oplemenjuje ponuda Grada, koji već niz godina ponosno nosi titulu „Grada-prijatelja djece“, a koja je usmjerena isključivo prema najmlađim sugrađanima.

Projekt je to kojega podržava i provodi Grad Pula uz organizacijski potporu i stručno vodstvo Studija glazbene kreativnosti "Čarobna frula" i pulskog društva Naša djeca. Za realizaciju projekta imenovan je Koordinacijski odbor, a stručne i administrativne poslove obavljat će Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Pule.

Veliko finale ove glazbene priče moći će se pratiti i od kuće uživo preko linka: www.istralive.com.

Tijek postupka prijave na audiciju i kriteriji

1. Prijave na audiciju trajat će od 1.veljače  do 25. veljače 2016. godine

2. Obrazac Prijavnice može se skinuti sa web stranica Grada Pule i u školi kod učitelja/učiteljice glazbene kulture

3. Obrazac prijavnice poslati na e-mail: djecjifestival@pula.hr, voditeljici projekta Ireni Peruško, kako bi na temelju broja prijavljenih kandidata/kandidatkinja mogli obavijestiti kandidate o rasporedu dolaska na audiciju koje će se održavati  u dvorani Društva Naša djeca u Radićevoj 22 (ex Pionirski dom) u Puli, prema rasporedu:
- OSNOVNE ŠKOLE (od V. do VIII. razreda) – petak, 26. veljače 2016. u 17 sati
- OSNOVNE ŠKOLE (od I. do IV. razreda) – subota, 27. veljače 2016 u 10 sati

- SREDNJE ŠKOLE – subota, 27. veljače 2016. u 11. 30 sati

4. Na audiciju kandidat/kandidatkinja donosi matricu na cd-u ili usb – sticku. Ukoliko kandidat/kandidatkinja nije u  mogućnosti  pribaviti matricu, može se obratiti na e - mail studija Čarobne frule (e-mail: carobnafrula@hotmail.com) i matricu će pripremiti studio. Kandidati mogu na audiciju doći i bez matrice ukoliko sam/a svira i pjeva odnosno ukoliko ga netko prati na nekom instrumentu.

5. Kandidat/kandidatkinja na audiciju mora donijeti ispunjeni obrazac prijave koji će isprintati, a na kojem se ujedno nalazi i suglasnost da roditelj/skrbnik pristaje da mu dijete sudjeluje na festivalu i koju mora i potpisati. Popunjeni i potpisan obrazac, kandidati moraju donijeti  na audiciju. Bez potpisane suglasnosti roditelja, prijava kandidata neće biti uvažena. Obrazac prijave nalazi se na web strancima Grada Pule – www.pula.hr ili ukoliko kandidat/kandidatkinja nema mogućnost pristupa internetu, može se obratiti učitelju glazbene kulture u svojoj školi.

6. Rezultati audicije o ulasku kandidata u poluzavršnicu festivala, objavit će se također na web stranicama Grada Pule,  najkasnije 3 dana nakon završetka audicije.

7. Poluzavršnica festivala održat će se 5. ožujka 2016. u dvorani Društva Naša djeca (ex Pionirski dom) s početkom u 10 sati , a objavit će se i  na web stranicama Grada Pule

8. Stručni žiri koji će odlučivati o kandidatima sastavljen je od 6 članova, a kandidati će se ocjenjivati na temelju tri propisana kriterija:
- vokalna izvedba
- intonacija
- scenski nastup i dojam

9. Stručni žiri čine osobe iz svijeta glazbe, a koji ne rade u redovitoj nastavi s kandidatima, na bilo koji način.

10. Tijekom cijelog trajanja natjecanja – od audicija pa do same završnice festivala - organizatori će svojim prisustvom brinuti o kvaliteti i regularnosti provedbe cjelokupnog projekta.

Nova usluga grada Pule za sve građane - interaktivna vizualizacija gradskog proračuna.

Više

nema novosti u popisu.