Novosti

Informacijski centar EDIC Pula-Pola nastavlja s uspješnim radom u 2017.

25/01/17 

Europe Direct Informacijski centar Pula-Pola (EDIC) nastavlja s uspješnim djelovanjem i u 2017. godini. Naime, nakon što je predstavništvo Europske komisije u Republici Hrvatskoj pozitivno ocijenilo godišnji plan djelovanja EDIC-a odobrena su sredstva za provedbu aktivnosti za 2017. godinu u iznosu od 150 tisuća kuna.

Informacijski centar EDIC Pula-Pola je tijekom 2016. godine proveo niz mnogobrojnih aktivnosti te zadržao visoki nivo otvorenosti i komunikacije sa samim građanima. Uspješno je odgovoreno na mnogobrojne upite svih zainteresiranih skupina, izdana je publikacija o „Pametnom kretanju u gradu i održivoj mobilnosti u urbanom prometu“ s Pulom kao primjerom dobre prakse kroz EU projekt Movesmart te je organizirao devet besplatnih radionica. Kroz radionice obradile su se teme poput: Društvene inovacije, Socijalno poduzetništvo, Europski socijalni Fond – ESF, URBACT III, Tjedan mobilnosti, E-Poslovanje za MSP, Program Interreg V-A Italija-Hrvatska 2014.-2020. Ujedno, prigodno je obilježen i Europski tjedan s niz radionica i centralnom manifestacijom na Gradskoj tržnici. Predstavnici EDIC Pula-Pola sudjelovali su na brojnim događanjima diljem Istarske županije. Tom je prigodom još jednom predstavljen i građanima približen rad EDIC-a te su podijeljene brojni korisni informativni i promotivni materijali. U prosincu prošle godine EDIC Pula-Pola objavio je video prilog u kojem su zabilježene navedene aktivnosti centra tijekom 2016. godine, a možete ga pogledati Ovdje.

Naime, da se prisjetimo EDIC Pula-Pola otvoren je 30. listopada 2014. godine i od tada je jedan od najaktivniji centara na području Hrvatske. Europe Direct Informacijski centar Pula-Pola dio je europske mreže informacijskih centara osnovane u svrhu informiranja europskih građana i promicanja građanskog sudjelovanja na lokalnoj i regionalnoj razini. U radu Informacijskog centra EDIC Pula-Pola sudjeluju djelatnici Grada Pule-Pola, Istarske županije – Regione Istriana, Istarske razvojne agencije d.o.o., Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva te  Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o. kako bi zajedničkim snagama i znanjem pomogli približiti EU stanovnicima cijele Istarske županije.

Informacijski centar mjesečno izdaje Euro Info Newsletter EDIC Pula-Pola koji građanima Istre pruža brojne zanimljive i pravovremene informacije.  Newsletter se može zatražiti u sjedištu EDIC-a na adresi Giardini 2. u Puli.Nova usluga grada Pule za sve građane - interaktivna vizualizacija gradskog proračuna.

Više

nema novosti u popisu.