Novosti

Grad Pula dobitnik nagrade za najbolji projekt sigurnosti lokalne zajednice

17/03/17 

Projekt Pula Pet Plus kojega Grad Pula provodi od ožujka 2016. godine proglašen je najboljim projektom preventive i sigurnosti u lokalnoj zajednici od strane Hrvatskog foruma za urbanu sigurnost. Ovo prestižno priznanje, u ime Vijeća za komunalnu prevenciju koje je inicijator projekta, preuzele su jučer u Opatiji zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci te načelnica Policijske postaje Pula Tatjana Božac Maksić.

„Izuzetno mi je drago što je projekt Pula Pet Plus prepoznat i nagrađen, jer je Gradu Puli, kao društveno odgovornoj javnoj upravi, primaran cilj bio kroz ovaj projekt cijeloj zajednici omogućiti kvalitetan suživot, s posebnim naglaskom na sigurno i uređeno okruženje“ izjavila je Puh Belci koja je ujedno, u sklopu 9. međunarodne konferencije Sigurnost gradova – SIGG 2017. održala prezentaciju projekta Pula Pet Plus. Prisutne je tako upoznala s ciljevima projekta, do sada provedenim aktivnostima, te benefitima koje je projekt donio za zajednicu. Podsjećamo, cijela kampanja započela je e-Konzultacijama putem kojih su na transparentan način prikupljeni kvalitetni prijedlozi od strane samih građana, a pojedini su već i provedeni, primjerice besplatan ulazak kućnih ljubimaca u sredstva javnog gradskog prijevoza. Sama kampanja Pula Pet Plus osmišljena je s ciljem senzibiliziranja javnosti i podizanja razine svijesti kod vlasnika kućnih ljubimaca, s posebnim naglaskom na vlasnike pasa, kao i poticanja na odgovorno postupanje i ponašanje prilikom držanja i vođenja pasa. Osim toga, vlasnike kućnih ljubimaca željelo se kroz edukativno preventivne akcije koje su zajedno proveli komunalni redari i policijski službenici upoznati sa zakonskim odredbama i propisima koje trebaju poštivati. Zahvaljujući projektu revidirana je Odluka o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama Grada Pule, uređen park za pse u sklopu multifunkcionalnog igrališta te postavljene table i doggy boxevi. Do sada sprovedene aktivnosti dobro su prihvaćene od strane zajednice te dobiveni rezultati i povratni inputi pokazuju da se ide u pravom smjeru. „Cilj ove gradske uprave je stvoriti grad kako po mjeri svih svojih građana i njihovih gostiju, tako i po mjeri njihovih četveronožnih kućnih ljubimaca“ zaključno je kazala Puh Belci na kraju svog izlaganja.

Međunarodna konferencija Sigurnost gradova i ove je godine za sve sudionike pripremila izuzetno zanimljiv i aktualan program, a dvije velike teme koje je su se obrađivale su zaštita kritične infrastrukture i urbani rizici u kontekstu klimatskih promjena. Uz to, predstavljeni su i rezultati istraživanja deset najsigurnijih gradova u Hrvatskoj. Riječ je o istraživanju kojeg časopis Zaštita provodi temeljem podataka MUP-a u suradnji s Ekonomskim institutom Zagreb.

Konferencija se održala u organizaciji časopisa Zaštita i Hrvatskog foruma za urbanu sigurnost, a pokrovitelj konferencije su, osim Vlade Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Opatija.Nova usluga grada Pule za sve građane - interaktivna vizualizacija gradskog proračuna.

Više

nema novosti u popisu.