Novosti

Obalni kolektor počinje s radom u rujnu

29/08/14 

Na današnjoj  konferenciji za novinare direktor Pula Herculanee Igor Stari i predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule Robert Cvek najavili su puštanje u rad novoizgrađenog obalnog kolektora, kao i buduće projekte vezane uz fekalnu odvodnju u gradu.

Igor Stari je istaknuo kako se dio fekalnih voda već slijeva u spomenuti kolektor, a do kraja rujna ove godine planirano je korištenje punog kapaciteta, dakle u sljedećih mjesec dana će čak 90% fekalnih voda iz grada biti preusmjereno na kolektor umjesto u pulsku rivu. Preostalih 10% sanirat će se izgradnjom punog profila kanala fekalne odvodnje Pragrande koji će se protezati između zgrade Croatia Osiguranja i Pošte Pula- centralnog ureda na Danteovom trgu.

„Puštanjem u rad novog obalnog kolektora kvaliteta vode u Pulskom zaljevu drastično će se poboljšati, a primjeri Splita i ostalih obalnih gradova nakon ugradnje kolektora govore nam da vidna poboljšanja možemo očekivati već u prvih godinu dana. Problem čišćenja mulja na dnu Pulskog zaljeva također je jedan od predstojećih projekata koji će se realizirati“, najavio je Stari.

Cvek je u ime Grada Pule zahvalio građanima na strpljenju i naglasio kako realizacija jednog projekta ove veličine nije moguća preko noći, no u ovome trenutku se kraj definitivno nazire i vrlo brzo možemo očekivati prve rezultate rada obalnog kolektora.

Investicija sanacije fekalne odvodnje u Gradu Puli i gradnja obalnog kolektora vrijedna je ukupno 250 milijuna kuna od čega je uloženo oko 100 milijuna kuna bespovratnih sredstava, dijelom iz državnih, dijelom iz europskih fondova.Nova usluga grada Pule za sve građane - interaktivna vizualizacija gradskog proračuna.

Više

nema novosti u popisu.