Novosti

Pulska riva danas se otvara za promet

12/06/13 

Kao što se i prethodnih dana iščekivalo, pulska riva danas će službeno od 14.00 sati biti otvorena za promet vozila, a privremena regulacija prometa vrijedit će na dijelu Ulice sv. Ivana do Flaciusove, u samoj Flaciusovoj te na Danteovom trgu.

S obzirom na kompleksnu prometnu situaciju u Puli koja je uzrokovana realizacijom kapitalnih infrastrukturnih projekata te zbog potrebe normalizacije prometa u turističkoj sezoni, Grad Pula donio je Rješenje o uvođenju privremene regulacije prometa koja je preduvjet za njeno puštanje u promet, a sve kako bi se čim prije povećala efikasnost prometovanja, veća protočnost vozila i ujedno postiglo prometno rasterećenje u samom središtu grada.

Pri izradi navedenog projekta regulacije prometa posebna se pažnja posvetila sigurnosti pješaka pa je tako novim režimom prometovanja rivom definiran jednosmjerni dvotračni promet i to od raskrižja s Ulicom sv. Ivana u smjeru zgrade Pošte, dok će se na dijelu od pošte do parkirališta kod Zavoda za zapošljavanje i Foruma, moći prometovati u oba smjera. Parkiranje duž rive se ukida i taj dio zaljeva u potpunosti se pretvara u pješačku zonu.

Budući da radovi na izgradnji fekalne i oborinske kanalizacije u dijelu Flaciusove ulice radi provođenja arheoloških istraživanja još nisu završeni, dvosmjerni promet uspostavlja se Anticovom ulicom uz Danteov trg.

Molimo sve sudionike u prometu za dodatan oprez i poštivanje nove privremene prometne signalizacije.

 Nova usluga grada Pule za sve građane - interaktivna vizualizacija gradskog proračuna.

Više

nema novosti u popisu.