Novosti

Dovršena izgradnja crpne stanice Veli vrh

21/09/11 

Nakon što je krajem siječnja ove godine započela izgradnja, danas je javnosti predstavljena novoizgrađena crpna stanica Veli vrh. Riječ je o jednom od ključnih objekata u sustavu obalnog kolektora i posljednji je u nizu od četiri planirane stanice, nakon izgradnje crpne stanice Rivijera, Pošta-Uljanik i Stoja T-Luka. Prezentaciji na Velom Vrhu danas su prisustvovali pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu grada Damir Prhat te direktor Herculanee Igor Stari.

Prhat je istaknuo kako se kroz izgradnju sustava fekalne odvodnje kroz Jadranski projekt stvaraju preduvjeti i za izgradnju ključnih objekata sustava oborinske odvodnje gdje se razmatra mogućnost koordinirane izrade projektne dokumentacije i izvođenja radova izgradnje oborinskih kolektora uz Šijanski odnosno Aerodromski kolektor. Imperativ je, ističe Prhat, da se prilikom izrade projektne dokumentacije, koja se financira iz Jadranskog projekta obuhvati i projektiranje oborinske odvodnje. Grad će prilikom izvođenja radova preuzeti na sebe samo dio troškova, što ne bi bio slučaj da investiciju izvodi sam. Takvim sinergijskim pristupom se ostvaruju značajni efekti, smatra Prhat.

Direktor Herculanee naglasio je kako je crpna stanica Veli vrh važna u sustavu odvodnje budući da je na nju priključen dio naselja Veli vrh i industrijska zona, a na taj će se način ubuduće štiti pulski zaljev od zagađenja i fekalnih voda. Također, Stari je podsjetio kako su pri završetku radovi na preljevnoj građevini na Šijanskom kolektoru u parku kod Veterinarske stanice, a najavio je i nastavak radova na izgradnji tlačnog voda crpne stanice Veli vrh u dužini od 600 metara u smjeru mosta prema Tršćanskoj ulici. Govoreći o rokovima, Stari je napomenuo kako bi do kraja ovoga mjeseca Svjetska banka trebala dati sredstva i zeleno svjetlo za početak izgradnje obalnog kolektora te bi raspisivanje javnog natječaja za izgradnju mogao biti raspisan već u listopadu ove godine.

Izgradnju crpne stanice Veli vrh bespovratnim je sredstvima financirala Hrvatska banka za obnovu i razvoj, a ukupna vrijednost investicije iznosi 3,4 milijuna kuna.

 Nova usluga grada Pule za sve građane - interaktivna vizualizacija gradskog proračuna.

Više

nema novosti u popisu.