Novosti

Pripremni radovi – kanalizacija „Kolektor Riva“

03/11/10 

Danas u prijepodnevnim satima na području parkinga na rivi u Puli preko puta Katedrale, izvršit će se istražna bušenja i georadarsko snimanje u svrhu utvrđivanja podataka o stanju obalnog zida. Podaci o obalnom zidu prvenstveno se prikupljaju kao dio nužnih pripremnih radova za izgradnju kanalizacije na rivi za izračun statičke provjere stabilnosti obale,  a također će poslužiti gradu Puli i kod svih daljnjih sanacija rive i utvrđivanja postojećeg stanja prije njenog  planiranog arhitektonskog  uređenja.

Pomoću bušotina utvrdit će se dubina i poprečni profil  obalnog zida i kvaliteta nasipa na kojem je temeljen,  a također i kvaliteta materijala koji se na zid neposredno naslanja, a georadarsko snimanje, osim za prikupljanje dodatnih informacija o samom zidu na mjestu ispitivanja, poslužit će i za utvrđivanje mogućnosti i egzaktnosti korištenja ove neinvazivne metode na širem području rive.

Podsjetimo, početkom rujna provedeni su istraživački radovi  za potrebe izrade izvedbenog projekta dionice „Riva“. Istraživački radovi sastojali su se od iskopa na dvije istražne jame na lokaciji parkirališta Karolina i kod ulaza porte Uljanik  otok, te 4 istražne bušotine na potezu od semafora na Rivi do ulaza porte Uljanik otok.Nova usluga grada Pule za sve građane - interaktivna vizualizacija gradskog proračuna.

Više

nema novosti u popisu.