Novosti

Pula predala natječajnu dokumentaciju za dobivanje statusa ITU područja

13/07/16 

Sukladno Pozivu za odabir područja za provedbu mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizam) koja omogućava pružanje financijske potpore za provođenje integriranih aktivnosti, danas su u Zagrebu predstavnici Grada Pule, kao nositelja aktivnosti urbanog područja Pule, u prostorijima Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova predali kompletiranu natječajnu dokumentaciju.

Dokumentaciju koju čine Nacrt Strategije urbanog područja Pula i Cjelovita analiza stanja, predala je zamjenica gradonačelnika Pule ujedno i predsjednica Partnerskog vijeća urbanog područja Pula Elena Puh Belci koja je izrazila zadovoljstvo što se u relativno kratko vrijeme Pula jako dobro pripremila i prikupila svu potrebnu dokumentaciju te je svim partnerima u projektu zahvalila na uspješnoj suradnji i odličnoj komunikaciji. "Od samog početka projekta veoma smo ozbiljno prionuli poslu i u ovoj obilnoj dokumentaciji uspjeli smo realno argumentirati sve naše težnje i potrebe te se nadam da će u konačnici to biti prepoznato", kazala je Puh Belci. 

Podsjećamo, ITU mehanizam je mehanizam za provedbu aktivnosti održivog urbanog razvoja koje imaju naglašenu teritorijalnu dimenziju te omogućuje pružanje financijske potpore za provođenje integriranih aktivnosti i provedbe složenih strategija razvoja urbanih područja.

Prijavitelj koji zadovolji minimalan bodovni prag dobit će status ITU područja i postati prihvatljiv za korištenje dijela financijskih sredstava iz deset specifičnih ciljeva u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija te Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali namijenjenih za provedbu ITU mehanizma.

Proces ocjene prijava urbanih područja na Poziv za odabir ITU područja u Republici Hrvatskoj podrazumijeva u sljedećem koraku ocjenu pojedinih elemenata Nacrta Strategije razvoja urbanog područja Pula za razdoblje 2016.–2020. godine te provedene metodologije strateškog planiranja. Rezultati vrednovanja cijelog postupka bit će poznati krajem rujna ili početkom listopada 2016. godine.Nova usluga grada Pule za sve građane - interaktivna vizualizacija gradskog proračuna.

Više

nema novosti u popisu.