Novosti

Započeli Dani otvorenih vrata Politehnike Pula

16/03/17 

Večeras su započeli Dani otvorenih vrata Politehnike Pula, čiji je cilj približavanje rada ove ustanove svim građanima i budućim studentima. Svima koji su zainteresirani za studij politehnike manifestacija će u dva dana ponuditi brojne radionice i predavanja o zanimljivim temama, a predbilježbe za upis u novu akademsku godinu bit će moguće od sutra. Osim stručnog vodstva Politehnike Pula predvođeno dekanom Davorom Miškovićem, svečanom otvorenju Dana otvorenih vrata nazočili su gradonačelnik Pule Boris Miletić i zamjenica istarskog župana Viviana Benussi.

Nakon uvodnog predavanja "project Management Institute" predsjednika PMI brench Istre Gorana Mrvoša, dekan Politehnike Pula Davor Mišković zaželio je okupljenima dobrodošlicu zahvalivši se Gradu Puli i Istarskoj županiji na velikoj pomoći pri organizaciji.

Vrhunac prvog dana svakako je bilo željno očekivano predavanje počasnog doktora znanosti Korada Korlevića pod nazivom "Humanosfera" u kojem je ispunjenoj dvorani pojasnio nova tehnološka dostignuća i upozorio na pogrešan smjer u kojemu se naša civilizacija kreće, a koji uzrokuje nestanak vrsta te ugrožava i sam opstanak prirode. "Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu." - poručio je Korlević na kraju predavanja, poznatim citatom slavnog humanitarca Gandhija.Nova usluga grada Pule za sve građane - interaktivna vizualizacija gradskog proračuna.

Više

nema novosti u popisu.