Novosti

Počinje bogati zabavno-kulturni program "Prosinac u Puli"

30/11/16 

Pulske će ulice i trgovi i ovaj Prosinac dočekati u pravom blagdanskom i bajkovitom raspoloženju. Mnogobrojne su građane ove zime, posebno djecu i mlade, već razveselile postavljene svjetlosne i božićne instalacije na Giardinima i Narodnom trgu. No, ono što svi željno išćekuju je početak zabavno-kulturnog programa "Prosinac u Puli" koji će ove godine Puljanima i njihovim gostima donijeti 165 događanja na 38 lokacija.

Program je započeo postavljanjem velikog adventskog vijenca u središtu Pule i paljenjem prve svijeće prije nekoliko dana te veselim otvorenjem "Ledenog grada" - popularnog klizališta na Karolini.

Sutra se , na prvi pravi prosinački dan u Puli vraća Sa(n)jam knjige u Istri s pregršt novih književnih naslova, dok će se na Mornaru od 9 sati održati 25. međunarodna jedriličarska regata "Sv.Nikola".

2. prosinca, u petak MO Šijana na lokaciji Eko tržnice organizira Izvor dobrih želja u 11 sati, a od ostalog programa treba izdvojiti posebno zabavni Klub hvatača snova koji se organizira u Dječjoj knjižnici u 17 sati, Adventski koncert Brune Krajcara i sestara Husar u 20 satu u Katedrali te Christmas Fashion Night u Circolu s početkom u 20:30 sati. U petak, za ljubitelje rock glazbe, započinje i RockTarata nastupom popularnog hrvatskog benda Psihomodo Pop u 20 sati, dok će dan kasnije u društvu "Zlatnih vrata" nastupati The Shaiones.

Za najmlađe vrijedi izdvojiti dječju predstavu Čudnovate zgode Šegrta Hlapića koja je na rasporedu u subotu, 3. prosinca u 18 sati u Dječjem kreativnom centru. Također, Gradska knjižnica i čitaonica Pula u čitaonici Kluba umirovljenika tijekom prosinca, radnim danom od 8 do 19 sati, subotom od 8 do 13 sati, organiziraju Filatelističku izložbu "Božić u razglednicama" u suradnji s Filatelističkim klubom Arena Pula. Subota će također biti prilika i za sve shoppingholičare da pojure u najdrže gradske dućane od 17 do 21 sati kako bi potražili svoje božićne želje po mnogo povoljnijim cijenama u sklopu programa "Shopping za Sv. Nikolu".

Sve programe ovogodišnjih blagdana u najvećem istarskom gradu možete pronaći na http://www.prosinacupuli.hr.Nova usluga grada Pule za sve građane - interaktivna vizualizacija gradskog proračuna.

Više

nema novosti u popisu.