Novosti

Nagrada Status kruna je dosadašnje karijere Vesne Nežić Ružić

30/12/15 

Pulski gradonačelnik Boris Miletić primio je danas u prostorijma Komunalne palače istarsku glazbenicu i ovogodišnju dobitnicu strukovne nagrade "Status" Hrvatske glazbene unije Vesnu Nežić Ružić. Zasluženu nagradu ova je istarska glazbenica dobila u povodu četrdesete godišnjice njezinog glazbenog djelovanja, a na čemu joj je čestitao i sam gradonačelnik. "Vaša bogata karijera obilježena je brojnim uspjesima i nagradama i na tome od srca želim čestitati. U Vašim pjesmama njegujete regionalni identitet, osjeća se ljubav prema rodnom kraju i to ne nešto što je zbilja posebno", kazao je Miletić poželivši joj još mnoge uspjehe u daljnjem kreativnom radu.

Zahvališi se na prijemu i dugogdišnjoj potpori Grada Pule, Nežić Ružić istaknula je kako joj je nagrada Hrvatske glazbene unije jedna od najvećih i najdražih obzirom da je sama struka prepoznala i valorizirala njezin glazbeni rad. "Ova nagrada znači mi mnogo i daje mi podstreh da nastavim i dalje raditi. Puno je koncerata, festivala, nagrada i priznanja bilo u dosadašnjoj karijeri, a ništa od toga ne bi bilo moguće bez potpore moje obitelji, vjerne publike, autora i pokrovitelja i zato im svima veliko hvala", kazala je Nežić Ružić.

U ime Hrvatske glazbene unije na nagradi je čestitala predsjednica podružnice Pula Nataša Petrić koja je među ostalim podsjetila kako je 1975. Vesna Nežić Ružić snimila je svoju prvu autorsku studijsku pjesmu u suradnji sa maestrom Nellom Milottijem pod nazivom "Istarska serenada".

Kao uspomenu na današnji susret, Vesna Nežić Ružić pulskom je gradonačelniku darovala i pravi raritet, odnono svoju prvu LP ploču i kazetu iz 1985. godine pod nazivom "Ti si moje jedro".

Njegujući tradicionalni istarski glazbeno-scenski i tekstualni izričaj, Vesna Nežić Ružić nastupila je na našem tradicionalnom i popularnom festivalu Melodije Istre i Kvarnera prvi put već 1977. godine i do sada je ukupno ostvarila 24 nastupa. Na istom festivalu dobila je i cijeli niz nagrada i priznanja, od 1. mjesta publike, 1. mjesta žirija, do višestruke nagrade Roženice za korištenje  i njegovanje istarskog melosa, nagrada za tekst i jubilarnih priznanja.

Već godinama nastupa u Americi i Kanadi, gdje je promovira Pulu i Istru kroz glazbu. Nakon prve LP-ploče i kazete "Ti si moje jedro" izdala je do danas još 11 samostalnih projekata i snimila preko 15 video-zapisa. Glazbeni spoj tradicije, suvremenih tekovina i mainstream pop melodije Vesnin je zaštitni znak, što u cjelini tvori prepoznatljivi istarski pop. U svojoj četrdesetogodišnjoj karijeri ova svestrana glazbenica surađivala je sa nizom  sastava i izvođača, snimila je niz video-spotova te je sudjelovala na bezbroj humanitarnih manifestacija.Nova usluga grada Pule za sve građane - interaktivna vizualizacija gradskog proračuna.

Više

nema novosti u popisu.