Novosti

Članovi Trans Europe Halles u posjeti Puli

31/08/16 

Danas je u prostorijama Komunalne palače održan prijem članova Upravnog odbora Trans Europe Halles. Ovom je prilikom zamjenik gradonačelnika Fabrizio Radin u društvu savjetnice za kulturu Grada Pule Sanje Krelje Osterc, istaknuo kako mu je drago što vidi veliki napredak društvenog centra Rojc koji se nakon procesa demilitarizacije uz podršku Grada Pule pretvorio u središte udruga mladih koje su ga često samoinicijativno razvijale stvarajući nova poznanstva i vidike na više od 14 tisuća kvadratnih metara.

Voditeljica Odsjeka za europske politike, međunarodnu suradnju i informiranje Kristina Fedel Timovski pohvalila je vrijedan rad svih prisutnih udruga i organizacija koje su sudjelovale u stvaranju novih međunarodnih veza i suradnji. "Rojc je pulski alternativni generator zaposlenosti te će i ubuduće imati vrlo važnu ulogu u urbanom razvoju grada." - rekla je Fidel Timovski.

Koordinatorica SUR-a Irena Boljunčić Gracin zahvalila se Gradu Puli na gostoprimstvu istaknuvši kako je Rojc jedini hrvatski predstavnik  u mreži kulturnih centara Europe Trans Europe Halles. Izvršna direktorica Birgitta Persson iz Švedske na kraju je nakon zahvale na gostoprimistvu kazala kako je za TEH izuzetno važno da im se konačno pridružila i jedna balkanska zemlja koja će otvoriti vrata boljoj suradnji između kulturnih centara jugoistočne Europe.

TEH je europska mreža kulturnih centara koja trenutno broji 56 člana i 17 prijateljskih organizacija u 30 europskih zemalja. Osnovana je 1983. Godine i većina centara je locirana u zgradama industrijskog sadržaja. Mreža omogućava suradnju među europskim članicama, potiče članice na razmjenu iskustva i znanja te im u tome pruža podršku. U kontekstu razvoja DC Rojc, međunarodna suradnja s centrima u Europi od velike je važnosti u smislu umrežavanja i stvaranja strateških partnerstva te samog razvoja centra.Nova usluga grada Pule za sve građane - interaktivna vizualizacija gradskog proračuna.

Više

nema novosti u popisu.