Novosti

Festival Visualia ove godine u novom terminu

16/03/17 

U prostorijama Turističke Zajednice Pula najavljen je danas peti po redu festival svjetla i audiovizualne umjetnosti Visualia, novi brend Grada Pule koji će se ove godine održati u novome terminu od 21. do 23. rujna.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić pružio je potpunu podršku festivalu koji iz godine u godinu pokazuje veliki uspjeh mladih kreativnih snaga. “Festival Visualia pruža dodatni razlog dolaska turistima i proširuje turističku ponudu grada te sam siguran kako će i u novom terminu pružiti puno uzbuđenja, ushićenja i novih svjetlosnih instalacija.” – rekao je Miletić

Direktorica TZ Pula Sanja Cinkopan Korotaj pojasnila je razloge zašto će se festival ove godine održati u posve novom terminu. “Glavni je razlog svakako duža noć koja će omogućiti i djeci i mladima da nešto ranije uživaju u svjetlosnom spektaklu. Uz to, razlog je i novac s obzirom na to da rezultati ovogodišnjih prijava na europske projekte  stižu u svibnju kada je zapravo prekasno za konkretno planiranje.” – rekla je Cinkopan Korotaj poručivši i kako je namjera organizatora da se svi građani i posjetitelji zajedno osjećaju kao dio festivala.

Predsjednik udruge Sonitus Marko Bolković, jedan od organizatora festival, ukratko je predstavio njegovu povijest, zahvalivši se Gradu Puli na pokroviteljstvu i velikoj potpori koju je festival dobio od prvih dana svoga osnutka. "Od noviteta treba izdvojiti kako ćemo ove godine ostvariti zajedničku suradnju sa pulskom X-icom što znači da nas očekuje prava noćna utkra uz prekrasnu svjetlosnu vizuru, uključujuću i onu na novome rotoru." - poručio je Bolković. Siniša Jean Sambolec, glavni 3D animator festival na kraju je pojasnio korištene grafičke forme te je istaknuo kako je ove godine logo festival standardiziran.

Visualia Festival kulturna je manifestacija i redovni dio cjelogodišnjeg kulturnog programa zajednice koji je osmislila i koji provodi udruga Sonitus. Inovativnost koju nude nove tehnologije prerasta u svjetski poznate trendove i vrlo su cijenjeni proizvodi na svjetskome tržištu.Nova usluga grada Pule za sve građane - interaktivna vizualizacija gradskog proračuna.

Više

nema novosti u popisu.