2011. GODINA

NAGRADA GRADA PULE
Nagrada Grada Pule u 2011. godini, kao kruna za višegodišnji predani rad i osobit doprinos proučavanju novije povijesti Istre XX stoljeća uručena je profesoru Hermanu Buršiću. Brojnim knjigama, časopisima te vrijednim znanstvenim i stručnim radom Herman Buršić opširno je prikazao povijest malih ljudi naše Istre i našega grada. 

GRB GRADA PULE
Grb Grada Pule u 2011. godini uručen je atletičarki Mikeli Ristoski  za ostvarene vrhunske rezultate u paraolimpijskom sportu kada je tijekom 2010. godine na svjetskom dvoranskom prvenstvu u atletici oborila svjetski rekord i pokazala da je najbolja u svojoj kategoriji i disciplini - skok u dalj i troskok. 

POVELJA GRADA PULE
Povelja Grada Pule u 2011. godini dodjeljuje se Radio Puli za izvanredne rezultate i osobite uspjehe u 50 godina kreativnog rada, kojim promovira i njeguje kulturnu baštinu, tradiciju i običaje našeg kraja. 

POVELJA POČASNI GRAĐANIN GRADA PULE
Poveljom “Počasni građanin Grada Pule nagrađen je Gualtiero Mocenni, istarski slikar i kipar koji danas živi i radi u Milanu, a svojim je skulpturama trajne umjetničke vrijednosti uljepšao grad Pulu promovirajući njeno ime u svijetu. 

JAVNO PRIZNANJE GRADONAČELNIKA GRADA PULE
Javno priznanje gradonačelnika Grada Pule u 2011. godini dodjeljuje se Zoranu Todoroviću - Todoru za vrijedan humanitarni rad na dobrobit građana Pule.  Davoru Komaru, predsjedniku Društva distrofičara Istre,  koji humanitarnim akcijama pruža pomoć i zaštitu osobama s invaliditetom, njihovim obiteljima i prijateljima. Priznanjem Gradonačelnika nagrađen je vrhunski violončelista Stjepan Hauser koji svoj vrijedan rad, znanje i talenat u klasičnoj glazbi uspješno prenosi na pop i rock glazbu, promovirajući Pulu i njezino ime u svijetu.   

Nova usluga grada Pule za sve građane - interaktivna vizualizacija gradskog proračuna.

Više

nema novosti u popisu.